През изминалата седмица се проведе последната надпревара от сериите Мастърс 1000

...
През изминалата седмица се проведе последната надпревара от сериите Мастърс 1000
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Руне дебютира в топ 10, Джокович отбелязва спад с едно място

През миналата седмица се проведе последната конкуренция от сериите " Мастърс 1000 " за годината в Париж, в която младостта надви над опита и Холгер Руне подвигна своята дебютна купа в шампионат от сходна категория. Това води до съществени разбърквания в челната десетка, само че на върха сходни липсват, защото Карлос Алкарас резервира лидерската си позиция, следван от своя съотечественик Рафаел Надал. В топ 3 от през днешния ден обаче се подрежда Стефанос Циципас, който прогресира с две места, за сметка на Даниил Медведев, който не съумя да си отбрани точките от финала в Париж предходната година и се свлича до №5. 

През днешния ден пък челната десетка приветства своя нов член в лицето на 19-годишния Холгер Руне, който през предходната седмица дебютира в топ 20, а с вчерашния си успех в " Берси " отбелязва нанагорнище от цели 8 позиции и така си обезпечава място сред най-хубавите 10 в международната класация. Друг представител на идващото потомство - Феликс Оже-Алиасим, също доближи до върхово за себе си класиране при днешното възобновяване на ранглистата, като с помощта на достигането си до полуфиналите в конкуренцията той прогресира с две места и към този момент се намира под №6 в подреждането.

От своя страна, миналогодишният първенец Новак Джокович, който не съумя да отбрани трофея си през този сезон, отстъпвайки в неделния конфликт за купата, регресира с една позиция и от през днешния ден заема осмото място в класацията на АТР, което е неговото най-ниско класиране от средата на август 2018 година.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР